Strøm privat
3 MIN
  lesetid

Elvia ville ikke utbetale strømstøtte - Daniel fikk utbetalt kr 5800,- etter hjelp fra Viddakraft

En av våre nye kunder opplevde at han ikke mottok strømstøtte i sin nye bolig. Det ble heller ikke beregnet på faktura oversikten fra netteier.
Selv om kunden meldte flytting til Folkeregisteret, så var ikke strømmåler korrekt registrert på adressen eller hos netteier.

 

På bilde: Kundens faktura fra Elvia uten strømstøtte.

 

«Flytter du inn i en ny bolig? Sjekk forbrukskode på din strømmåler» - sier vår daglig leder Filip Krzewski

 

Hva er en forbrukskode?

Enkelt forklart, forbrukskode definerer formålet til bruken av strøm på en strømmåler.

 

For at du skal motta strømstøtte, må din strømmåler hjemme må være registrert med forbrukskode 35.

 

Viddakraft fikk bestilling fra ny kunde

 

«Vi har etablerte rutiner hvor vi kontakter alle nye kunder, for å avstemme og sikre at kunden forstår vår strømavtale. Vi informerer kunden om strømmarkedet og påser at kunde mottar strømstøtte», sier daglig leder Filip Krzewski.

 

Strømmåleren til Daniel var registrert med forbrukskode 18, denne koden ble stående igjen etter at han hadde flyttet til boligen i april. Selve adressen til strømmåleren var også registrert på et våningshus like i nærheten av den nye boligen til Daniel. Det hele gjorde til at kunden ikke fikk noe strømstøtte på faktura fra netteier i år.

 

«Jeg visste ikke så mye om strømstøtte eller generelt om strøm i Norge. Jeg snakket med en venn av meg som mente at jeg betalte altfor mye for strøm. Etter at jeg fikk min siste faktura for september, begynte jeg å snakke med flere venner, naboer og bekjente. Jeg fikk tips fra ei venninne om å kontakte Viddakraft.».

 

Viddakraft har bistått kunden i dialog med netteier, og etter noen e-poster til Elvia har de nå endret både forbrukskode og anleggsadresse på strømmåleren, slik at det har blitt riktig. Videre har vi bedt netteier om at endringen skal skje tilbake i tid, og fra kundens innflyttingsdato i april 2022.

 

Daniel fikk dermed en utbetaling på nesten 6000 kr på siste faktura fra Elvia.

 

«Jeg hadde ikke tid eller kompetanse til å ordne i dette selv. Jeg er 100% fornøyd med Viddakraft sin service, jeg gjorde nesten ingenting selv, etter ei uke var alt fikset. Endelig har jeg fått tilbake roen. Jeg har full kontroll og forstår mye mer om strøm enn jeg gjorde før. Strømstøtten gjør at jeg kan endelig ta meg en ordentlig dusj uten å måtte bekymre meg å få både høy strømpris og høy nettleie.», sier Daniel Dawidowski.

 

På bilde: Faktura fra Elvia med strømstøtte beregnet tilbake i tid.

Ønsker du å bli kunde hos Viddakraft? Trykk her

Les mer om strømstøtte.