Strøm privat
4 MIN
  lesetid

«Føler meg skikkelig lurt» - Familien Polakiewicz betalte 4786 kr over spotprisen i oktober hos en av våre konkurrenter

Det er ikke alltid like lett å forstå seg på det norske strømmarkedet. Det som skjedde i dette tilfellet, går over alle grenser – sier vår daglig leder, Filip Krzewski.

 

Noen av våre konkurrenter har mistet bakkekontakt fullstendig. Jeg aner ikke hvordan de strømselskapene klarte å fakturere kundene for 847,99 øre/kWh eller 799 øre/kWh i oktober, når strømprisen på kraftbørsen Nord Pool for kundens områdepris lå i snitt på 165 øre/kWh hele måned i oktober – fortsetter Krzewski.

 

Begge kunder i eksemplet hadde strømavtale Variabel hos noen av våre konkurrenter. Inngår du den type avtale, gir du i prinsippet fullmakt til din strømleverandør til å fakturere deg for den prisen strømleverandøren selv ønsker å fakturere deg for.

 

Familien Polakiewicz fikk en faktura med strømpris 799øre/kWh for periode 01.10.22 – 20.10.22 og 599 øre/kWh for periode 20.10.22 –01.11.22. Denne familien betalte altså 4786 kroner mer, enn hvis de hadde hatt sin strømavtale hos Viddakraft denne måned. Sluttsummen hos Viddakraft hadde vært på cirka 1400 kr for hele måned, altså 4786 kr mindre enn det kunden ble fakturert for hos en av våre konkurrenter.

På bildet: detaljer fra fakturaen til familien Polakiewicz

«Jeg sjekket hvilken strømleverandør var billigst i oversikten på strøm.no, fylte ut skjema og bestilte den avtalen som var billigst i oversikten. Jeg bestilte spotpris, deretter fikk jeg telefon fra strømleverandøren jeg valgte på strøm.no, og fikk presentert et annet tilbud, noe jeg ikke fikk med meg før etter at jeg fikk min siste faktura på 6186,91 kr. Jeg kan ikke noe om strøm, men jeg godtok det jeg ble fortalt. Nå føler jeg meg skikkelig lurt.» - sier Adrian Polakiewicz.

 

Bilde av Adrian Polakiewicz

Familiefaren la ut et innlegg på en Facebook gruppe med spørsmål knyttet til strømpriser i oktober. Han ble kontaktet av vår daglig leder, Filip Krzewski som tok sjekken av regninga til Adrian. Det viste seg at Adrian hadde en superdyr avtale hos en av våre konkurrenter.

Familien Polakiewicz byttet strømavtale til Viddakraft.

«Vi er veldig optimistiske med Viddakraft, vi kan snakke på vårt eget morsmål og vi fikk veldig god hjelp til å forstå hva som har skjedd og den nye avtalen vi har signert med Viddakraft. Vi ønsker nå å beholde Viddakraft dersom denne avtalen viser seg å være bra.» - avslutter Adrian Polakiewicz, nå kunde hos Viddakraft.

Vi i Viddakraft ønsker å bidra til et transparent strømmarked. Kundene skal hjelpes til å forstå markedet og rådgives – ikke lures!

En annen kunde som tok kontakt med Viddakraft ble fakturert for følgende priser av sin strømleverandør i september:

På fakturaen ovenfor kan du se strømpriser oppi 847,99 øre/kWh, den gjennomsnittlige strømprisen i september lå på 448 øre/kWh. I tillegg til en skyhøy pris per kilowatt, betaler kunden et tilleggsprodukt som heter «prissikring», hva slags prissikring er dette når kunde betaler en strømpris som er betydelig høyere enn spotprisen?

 

Hos Viddakraft har vi kun én strømavtale, som følger strømprisen på kraftbørsen Nord Pool time for time. Vi har et påslag på 2øre/kWh og et fastbeløp på kun kr 49/mnd. – ikke noe mer. På selve fakturaen vil du se strømprisen, påslaget og fastbeløpet separat. Alt skal være enkelt og transparent.

 

Vi hjelper hundrevis av kunder hver måned. Hos Viddakraft er du trygg på at du får noe av det beste du kan få på markedet.

Ønsker du å bli kunde hos Viddakraft? Trykk her